Hiába jelenítünk meg ugyanis bármilyen tartalmat, ha azt mások nem  találják meg.
A keresőoptimalizálás célja, hogy akinek a mi tartalmunkra,
termékünkre vagy szolgáltatásunkra van szüksége, az meg is találja ezeket.

 

Köztudott, hogy leginkább az első keresési oldalon lévő tartalomra szoktunk kattintani. A másodikon lévők ritkán kerülnek szem elé. Az első oldalon belül is a felső néhány link a legsikeresebb. Ezért azt a célt kell kitűzni, hogy a saját vállalkozásunk a maga specifikus  szolgáltatásaival vagy termékportfóliójával a célközönségünk böngészőjében a keresés során az első oldalon jelenjen meg.

Ennek eléréséhez kapunk segítséget a Google-tól, olyan irányelvek forrmájában, amiket aztán beépíthetünk a marketingpolitikánkba. Ehhez nyújt segítséget a WordPress Express SEO csomag.

Egy rosszul beállított tartalom a SEO teszten 4-9 %-os eredményt szokott mutatni. Az alapvető szabályok alkalmazása 55-70 %-os eredményt hoz. Ez fokozható, de nem szükséges 100%-ra törekedni. Az ugyanis felesleges elemek, szolgáltatások integrációjával járna. Meg kell tehát találnunk az optimális egyensúlyt  a hasznos és a túlzásba vitt keresőoptimalizáló tevékenységek között.

A WordPress Express SEO csomag ennek alapjait rakja le hatékonyan. Azután a beállítások és eszközök módosításával ki-ki megtalálhatja a számára  hosszú távon is megfelelő optimális beállításokat.

 

WordPress Express SEO csomag

A SEO csomag segítségével a Google SEO algoritmusok alapján kidolgozott ajánlásokkal való,  85-+%-os egyezés kis odafigyeléssel, nagyobb erőfeszítés nélkül elérhető.

Akár 100% is megvalósítható a bejegyzéseken, oldalakon, termékeken stb.

Ezzel a keresési rangsorban hirdetési tevékenység nélkül is jó eredmények érhetők el.

Az alapvető SEO adatok elhelyezése a bejegyzéseken és oldalakon, termék oldalakon stb. kötelező jelleggel (kategória, címkék, kivonat, kulcsszó, tartalom, cím, kiemelt kép). Ezek megjelenésének igénylése tartalomtípusonként egyedileg állítható.
Így nem tudod elrontani, és a tartalmaid a Google-ben fizetett szolgáltatások igénybe vétele nélkül is előnyösen jelennek meg. Meg fognak találni.

Automatikus kulcszókeresés a beírt szöveg alapján, és javaslotok az online használat gyakorisága nyomán.

A strukturált adat olyan kódrészlet a weboldalon, amit a keresőmotorok könnyen megértenek. Általában a megszokott cím, URL és leírás mellett több adatot is megjelenít.

Strukturált adat létezik többek között könyvekre, értékelésekre, filmekre, vagy webáruház termékekre. Ha strukturált adatokat használ egy weblap, a böngésző több részletet - részletes adatokat, akár képeket jelenít meg - mint egy egyszerű találatnál. Ez által a találat informatív és dekorratív is lesz.

Megadhatjuk, személyes blogunk vagy üzleti oldalunk van, hozzáfűzhetjük a vállalkozás tevékenységét, a bemutatkozó ls a kapcsolati oldalt, és a vállakozásunk postacímét. Ebből a neten kutakodók már az első találkozás során megtudhatják, hasznosak lehetünk-e számukra. Ha nem, akkor nem futnak le felesleges köröket, ha  igen, akkor egy kattintás, és máris a vendégeink egy virtuális találkozáson.

A belső linkek segítenek a látogatónka eligazodni a honlapunkon, és könnyen megtalálni az őket érdeklő tartalmakat. Hosszabb maradásra is bírja őket, mivel a 'szörfözés' a honlapunkon belül zajlik. 

Külső linkekkel más online tartalmainkra irányíthatjuk őket, onnan pedig vissza vagy akár további saját vagy partner oldalakra. Igy a látogatóval a tartalmaink között ping-pongozunk, mindaddig, amíg sikerül a labdát megfelelő irányba visszaütni.

A Google díjazza az ilyen okosságokat, és el is várja tőlünk, hogy hivatkozásokat helyezzünk el a tartalamainkban.

 

A webhelytérkép (sitemap) olyan fájl, melynek segítségével egy weboldal tartalmát, aloldalait (azok linkjeit, URL-jeit) lehet megosztani a keresőmotorokkal. Segít a Google felé jelezni, weboldalad mely aloldalait találod fontosnak, melyeket szeretnéd feltérképeztetni.

Általánosságban elmondható, hogy minden egyes weboldalnak, honlapnak előnyös, ha rendelkezik elkészített webhelytérképpel. A Google úgy térképezi fel az internetet, és az egyes honlapokat, hogy a felfedezett linkeken keresztül a keresőrobotok folyamatosan ugranak egyik linkről, azaz egyik oldalról a másikra. Ez a felfedezés azonban oldaltérkép megadása nélkül több esetben is rengeteg ideig elhúzódhat.

Ilyen például, amikor egy weboldal rengeteg aloldallal rendelkezik. Lehet bármilyen jó a linkelés a weboldalon, biztosan lesznek olyan aloldalak, amiket a Google nem fog magától megtalálni. Amely oldalak viszont szerepelnek a webhelytérképen, azok biztosan nem fogják elkerülni a Google figyelmét.

Ajánlott még webhelytérképet létrehozni új weboldalak esetén, ugyanis egy új honlapra valószínűleg sehonnan nem mutat link az interneten , így a Google nagyon lassan talál rájuk.

Ha webáruházunk termékeit és kategóriáit megfelelően építjük fel, akkor a keresési rangsorban előrébb kerülhetnek. Ezért fontos itt is megfelelni a google 'ízlésének'. Ez a vállalkozás bevételeit nagy mértékben befolyásolhatja.

301: Véglegesen áthelyezve. Azt jelenti, hogy a kért oldal véglegesen új helyre került. Ilyen esetben automatikusan az új helyre irányítjuk a látogatót.

302: Ideiglenesen áthelyezve. A szerver jelenleg egy másik helyen található oldallal válaszol a kérésre, de a kérelmezőnek a további kérések során az eredeti helyet kell használnia. A szerver ilyen esetben a 301-es kódhoz hasonlóan automatikusan másik helyre irányítja a látogatót.

Ha valamely tartalmunk megszűnik vagy hibás, akkor keletkezik egy olyan hivatkozás, ami sehova nem vezet. Ilyenkor a látogató a 404-es hibába botlik. Ez nem kellemes számára, és nekünk se előnyös. Ezért beállítjuk, ilyen esetekben hova irányuljon át a keresés: a honlapunk főoldalára, a boltunkba, termékkatalógusba, vagy ahova csak tetszik.

A monitor szolgáltatás pedig felkutatja a hibás linkeket, így könnyedén fel is számolhatjuk őket, hogy ne terheljék az oldalunkat, se a böngészőket.

 

Az automatikus elemzés segít feltárni, és ennek segítségével javítani a keresőoptimalizálás hibáit. A helyes diagnózis a gyógyítás alapja. Ha már tudjuk, min kell javítani, azt meg is tudjuk tenni. Ezáltal a honlapunk a keresők számára könnyen kezelhető marad, vagy ha nem az volt, akkor keresőbaráttá válik.

 

A SEO csomag ára:

5000 Ft

 

(A SEO kezelés része a
Fitness karbantartás csomagnak)

 

Kapcsolattartás céljából megadhat Facebook profilt, Skype nevet, stb.