Honlapszervíz

Előfordulhat, hogy egy tárhely betelőben van. Ha nem akar nagyobbra váltani,
lehetséges a tárhelyméret csökkentése, akár több gigabájttal is.
Ez a honlap betöltési sebességét általában drasztikus mértékben növeli.((Az oldalak betöltési sebessége nagyban hozzájárul a látogatottsághoz: a megnyitott oldalak számához és a honlapon eltöltött időhöz. A látogató azt szereti, ha az oldalak azonnal, lehetőleg 2 másodpercen belül betöltenek. Ezt elérni nem könnyű, de nem is lehetetlen.))

 

A honlapkészítés nagy divat.
Az egyik legnépszerűbb eszköz ehhez a WordPress Tartalomkezelő rendszer.
Viszonylag könnyen és hamar megtanulhatók az alapjai,
és fel lehet vele húzni egy honlapot rövid idő alatt.

Viszont, attól, hogy valaki ezt megtette, még nem vált szakértővé. Szinte általános tapasztalat, hogy a honlapok lassúak.
Gyengék a sebességtesztek
, és az oldalbetöltés lassú.

Ez régi felhasználóknál is gyakori.

 

Ezért kínálom ezt a szolgáltatást, a honlap optimalizálást és betöltési sebesség növelést.

Az optimalizálás a tapasztalat szerint radikálisan növeli a honlap használhatóságát, betöltési sebességét, és ezáltal a felhasználói élményt.

Kevesebben fognak elnavigálni még az oldal betöltése előtt.

Az idő drága, és az internet népe türelmetlen. De az optimalizálás után ez nem fog akadályt gördíteni a látogatottság elé.

A szolgáltatás tartalma

Webhely (WordPress) egészségi állapota

A kritikus hibák és az ajánlott javítások vizsgálata. A szükséges javítások elvégzése

Fájl integritás

A szükségtelen elemek és maradványfájlok eltávolítása a tárhelyről

Betöltési sebesség teszt

A GTMetrix rendszerben történik. Ez a leginformácíódúsabb tesztfelület a neten. A karbantartás végeztével újabb tesztelés történik, az eredmények összehasonlíthatók.

Admin menü rendezése

Az admin menü a bővítmények hozzájárulása miatt gyakran kaotikussá válik. Szükség esetén ez orvoslásra kerül: az admin menü logikusan rendezetté válik

Tárhelyfoglalás mértéke

A WordPress, vagyis a honlap a tárhely fájlrendszerében mérhető helyet foglal. Minél kisebb, annál könnyebben kezelhető. A karbantartás nyomán gyakran a WP által elfoglalt tárhelyterület csökken. Ez több száz megabájtot is jelenthet

SSL beállítások

Az SSL ma már szinte alapkövetelmény a világhálón. Az SSL (HTTPS protokoll) megvalósítása a legegyszerűbb módon történik (bővítmény nélkül)

Védelem optimalizálása

A WordPress rendszere védelmet igényel. A védelem lehet okosan kialakított - biztonságos és a weboldalt nem vagy alig lassító - vagy lehet összedobott, zagyva és hiányos. A 6 év tapasztalatai alapján kialakított, kipróbált rendszer megfelelő  és stabil védelmet ad a támadások ellen, akár automatizált, akár személyes próbálkozás történik

Gyorsítótárazás felülvizsgálata

A gyorsítótárazás lehet jó, lehet nem jó, lehet munkaigényes, vagy túlbonyolított. A javasolt rendszer egyszerűen kezelhető, megbízható, és biztonságos az oldalra nézve (nem szokott hibákat okozni). Ennek használata csak javaslat - ha van már bevált rendszer, azt nem cseréljük le, csak kérésre

Emailek kiküdésének ellenőrzése

A WordPress (és a WooCommerce is) szokott emaileket küldeni az érdeklődőknek, hozzászólóknak, vásárlóknak stb. Az is fontos, hogy a hibajelentéseket megkapjuk. Az email kiküldés ellenőrzésre kerül

Hibás linkek felkutatása

Előfordulhat, hogy a szövegekbe ágyazott hivatkozások meghibásodnak. Ennek oka lehet a céloldal megszűnése. Másik hibalehetőség, amikor egy  bejegyzésbe illesztett kép eltűnik a tárhelyről. Ilyenkor csak egy üres terület, vagy egy hibajel ikon látszik helyette. A hibás linkeket a hozzájuk tartozó oldalakkal együtt kilistázzuk. A javítás az őgyfél feladata

Törölt bővítmények maradványainak törlése

Az egykor használt, vagy kipróbált bővítmények egy része nyomot hagy az adatbázisban. Ezek lassítják a honlap működését. Ezeket törlöm. 

A rendszeres ellenőrzés és törlés a Fitness karbantartás csomagban elérhető

Frissítések módjának felmérése, frissítési állapot

A frissítések a biztonságot, a helyes és gyors működést szolgálják. A sablonok, bővítmények, a WP mag és a fordítások időnként frissítésre kerülnek. A frissítés történhet automatikusan -  azonnal - vagy manuálisan.

A karbantartás során minden frissítésre kerül.

A rendszeres frissítések a Fitness karbantartás csomagban elérhetők

PHP verzió beállítása

A WordPress a PHP keretrendszert használja. Azt állandóan fejlesztik. Az újabb verziók stabilabbak és gyorsabbak  szoktak lenni. A régebbieket egy idő után  már nem fejlesztik. Ezért fontos a megfelelő PHP változat beállítása (nem mindig a  legújabb a legjobb). A Konditerem karbantartás során beállítom a honlapnak legmegfelelőbb verziót

 

A PHP fejlesztések figyelemmel kísérése és a verziók követése a Fitness karbantartás csomagban elérhető

Mentések felmérése

A biztonsági mentések létfontosságúak. A tárhelyen lévők is hasznosak, de a legjobb az off-site mentés. 

 

A rendszeres külső mentések  a Vagyonőr karbantartás csomagtól kezdve  mindegyikben elérhető

Adatbázis tisztítása

Az adatbázisban felhalmozódhatnak felesleges adatok. Olyankor a folyamatok a szükségesnél több időt igényelnek. Az adatbázis tisztítása gyorsítja a honlapot.  A karbantartás során ez egy alkalommal történik.

A rendszeres (napi) kezelése a Fitness karbantartás csomagban elérhető

Bélyegképek törlése és újragenerálása

Így megszabadulunk a nem használt, potyautas bélyegképektől, amelyek elfogják a helyet a hasznos tartalmaktól, és terhelik a tárhelyet, az adatbázist és a processzort. Az így felszabaduló teljesítmény által a honlap fürgébbé válik. Ráadásul, az újonnan létre hozott bélyegképek már optimalizáltak, 'könnyebbek' lesznek, így a betöltésük is gyorsabb.

 

A bélyegképek automatikus kezelése a Fitness karbantartás-csomagban elérhető

 

 

 

Nem használt képek törlése

A nem használt képek listázása. A törlésük az ügyfél feladata

Képfelbontás beállítása

Ha nincs beállítva korlátozás a feltölthető fájlok méretére vagy a felbontás maximumára, akkor bizony több megabájt méretű képek is felkerülhetnek garmadával. Ez különösen gyakori importált fájloknál, pl. a WP All Import bővítmény használata során (webáruház-tartalom feltöltésekor).

A képek felbontásának optimális (a kezelés esetén maximális felbontás) beállítása a fájlméret csökkenésével jár, ami az oldalbetöltés sebességének drasztikus mértékű növekedését eredményezi.

A képek átméretezére kerülnek a honlapnak megfelelő maximális felbontás használatával (konzuétációt követően)

 

A képek felbontásának automatizált beállítása a Fitness  karbantartás-csomagban elérhető

 

 

 

 

Képek optimalizálása

A már fenn lévő képek tömörítése, a fájlméret további csökkentése, minőségromlás nélkül vagy csekély minőségcsökkenéssl (ez választható).
Általában látványos sebességnövekedéssel jár.
Kérhető veszteségmentes tömörítés is, ha a magas képminőség fontos (fotósok honlapja, galériák).

A képtömörítés nem minden honlap esetén szükséges.

 

Automatizált képoptomalizálás a Fitness karbantartás-csomagban elérhető

 

 

 

Egyebek

A sebességet sok tényező befolyásolja. Vannak egyéb összetevők is, amik optimális beállítása segít a felhasználói élmény javításában a betöltési sebességen vagy az egyes honlapelemek megjelenésének finomításán keresztül. Ezeket a lehetőségeket mindig az adott weboldalra szabva, tesztelésekkel ellenőrizve valósítom meg

 

 

Konzultáció, tanácsadás

A konzultáció az elvégzendő feladatokkal és a kezelést követő teendőkkel kapcsolatos

 

 

 

A szolgáltatást tesztelés előzi meg.
Ennek eredményéről függően végzem el a szükséges feladatokat:

GT Metrix sebességteszt

Tesztelés, állapotfelmérés, elégedettségi garancia: ingyenes

A Honlapszervíz egyszeri kivitelezést foglal magába.

A karbantartás állandó változata a Fitness rendszeres karbantartás-csomag, amit azért dolgoztam ki, hogy a honlap az elért jó állapotot megtartsa az alapos optimalizálás után.

A csomag havi manuális optimalizálást tartalmaz, azokra a folyamatokra, amelyek nem optimalizálhatók automatikusan. Ezzel leveszem a vállakról a WordPress-el való bajlódás gondját, így az ön ideje felszabadul arra, hogy az üzlettel vagy a hobbijával foglalkozzon, műszaki feladatok megoldása helyett.

Tesztelés, állapotfelmérés, elégedettségi garancia: ingyenes

ÁRAJÁNLATOT KÉREK

 

Kapcsolattartás céljából megadhat Facebook profilt, Skype nevet, stb.

 

 

Referenciák

Hedgymate
A Hedgymate honlap sok sebből vérzett. A  kezdeti betöltési ideje 13-15 mp is volt, rendszeresen.Hedgymate Logo Square 140 A kezelés nyomán a hiba eltűnt, a betöltés és a navigáció villámgyors lett. A honlap fájljainak mérete 100 MB-tal, az adatbázis mérete pedig a harmadára csökkent. Teázzon velünk ön is!
 

Bizsuátváltoztatás
Ha meguntad az ékszereidet, nem kell őket kidobni. Lehet módosítanni is. Pilango Vagy vehetsz különleges, egyedi darabokat, de akár egész kollekciókat is a Bizsumanufaktúrában. Az akadozó, csetlő-botló honlap a Konditerem-ben erőre kapott, és azóta a Vagyonőr vigyázó szemei előtt szárnyal.

Vélemények